Barbershop, ervaar het klassieke scheren.

In onze salon aan de Venderinksweg bevindt zich een barbershop, waar u nog op de klassieke manier geschoren wordt. Het ambacht van barbier, met de aandacht en zorg van vroeger en de technieken van nu. De shop wordt gekenmerkt door een authentiek Engels interieur uit de twintiger jaren; en leuke knipoog naar de omliggende wijk ‘de Nijverheid’, die tevens uit de jaren twintig stamt. Deze barbershop is absoluut een bezoekje waard, al was het alleen al om de echte Engelse scheerstoelen (1925) en het bijpassende antieke scheermeubel uit 1922. U kunt hier op de traditionele wijze een scheerbehandeling ondergaan, of uw snor of baard in elk gewenst model en/of stijl laten knippen en trimmen.

In de herenkapsalon wordt enkel op afspraak geknipt.

barbershop-venderinksweg
barbershop-venderinksweg-2

Scheerbehandeling:

Allereerst wordt uw huid geprepareerd met een mintcrème, waardoor uw huidporiën open gaan staan.  Vervolgens wordt uw huid traditioneel ingezeept met de kwast. Het scheren gebeurt met klassiek scheermes en uw huid wordt vervolgens behandeld met scheerolie. Nu wordt u opnieuw geschoren, maar dan tegen de haarrichting in. Na afloop worden koude doeken gebruikt om uw huidporiën te doen sluiten. Aluin en talkpoeder voor de ‘final touch’ en om u gezicht te verzachten en u bent weer klaar voor een nieuwe dag/week.

Mannen met baarden

De baard staat historisch gezien voor het symbool van macht. Dit is dan ook de reden dat veel mannen hun baard willen laten staan of willen laten groeien. Echter is niet iedereen gezegend met een volle baardgroei. Gelukkig maakt dit niet uit, het gaat erom dat het haar dát er groeit gezond is en er verzorgd uitziet.

Gezichtshaar is dus nog steeds de trend, maar de verwilderde baard heeft zijn hoogtijdagen gehad. Het mag allemaal weer wat strakker en verzorgder, zonder daarbij afbreuk te doen aan de lengte van de baard en/of snor.

Barbershop Leus beheerst dit ambacht tot in de puntjes en werkt volgens de laatste trimtechnieken, met de beste groomapparatuur en –producten. Of het nu gaat om de Chin Strap (strakke kinbaard), de Mutton Chops (baard met kale kin), de Van Dyke (sik met snor) of de Ducktail (volle, licht puntige baard) gaat, wij trimmen het voor u in het gewenste model.

Klassiek scheren
Venderinksweg 46
tel: 074 - 2916103
Mr. P.J. Troelstrastraat 107
tel: 074 - 2914184
Twekkelerweg 176
tel: 074 - 2919190
© Copyright 2018 - Kapsalon Leus